Híreink

Nyílt napok a Szilágyiban

Nyílt napokat, robotika versenyt is tartottak az egri Szilágyiban

Az új tanév, új lendület is jelent az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégiumban. Számos programmal készülnek.

A 2022-2023-as tanévben sem pihennek, számos tervüket valósítják meg. Kedden nyílt napra várták a leendő elsőseiket.

– Iskolánk hagyományosan kettő alkalommal szervez nyílt napot, az egyiket október 4-én, kedden, a másikat november 9-én. Ilyenkor várjuk leendő elsőseinket és szüleiket, hogy tájékozódjanak választható képzéseinkről – tájékoztatta portálunkat Saxinger Veronika, az intézmény pályázatokért és médiakapcsolatokért felelős ügyintézője. A keddi nyílt napra háromszázan regisztráltak előzetesen, s többen érkeztek olyanok is, akik előre nem jelezték részvételi szándékukat, természetesen őket is örömmel fogadták. A leendő Szilágyisok két órát nézhettek meg, az egyik legnépszerűbb ezek közül a spanyolóra. Az alulában tájékoztatókat tartottak, kvízeket tölthettek ki a résztvevők, akik ezért apró figyelmességeket is kaptak az iskolától. A szülőknek pedig szerveztek véradást, amely szintén nagy népszerűségnek örvendett.

Ezen kívül is több lehetőséget kínálnak. Ebben az évben nyolc tantárgyból szerveznek a tehetséges végzős általános iskolásoknak két fordulós, jelenléti versenyeket, és idei újdonság a robotika versenyük. Az Isaac Asimov Robotikaversenyen azok vehetnek részt, akik indulnak a Bolyai János Matematikaverseny vagy a Kemény János Informatikaverseny vagy a Jedlik Ányos Fizikaverseny egyikén. A feladatuk az, hogy írjanak és adjanak elő egy 2-4 oldalas, robotika tárgyú esszét vagy mutassanak be egy saját építésű robotot.

– Természettudományos szakkörünk, a „mókuska” idén sem maradhat el, szeretik és várják a szorgalmas kisdiákok ezeket a foglalkozásokat, amelyeknek gimnáziumunk ad otthont. Továbbá, szintén az iskolánkban, ingyenes, 4-4 alkalmas felvételi előkészítőket is tartunk matek és magyar tárgyakból – ismertette Saxinger Veronika.

Számos lehetőséget kínálnak a nyolcadikosoknak is, hogy összemérhessék tudásukat másokéval, felkészülhessenek a középiskolai felvételire, belekóstolhassanak a gimis hangulatba. Várják, keresik a tehetséges, szorgalmas fiatalokat, akik jövőre náluk folytatják tanulmányaikat.

Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium az idei évben is megszervezte nyílt napjait.

Nyílt napról szóló tudósítás a HEOL.hu-n:https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2023/10/nyilt-nap-a-szilagyiban

Az első nyílt napra 2023.10.05-én került sor: https://www.szilagyi-eger.hu/hu/c/fontos-informaciok-az-okt-5-ei-nyilt-nappal-kapcsolatban

A második nyílt napot 2023.11.08-án tartottuk: https://www.szilagyi-eger.hu/hu/c/fontos-informaciok-a-nov-8-ai-nyilt-nappal-kapcsolatban

Nyílt napokon a diákok és szüleik órákat látogattak, ahol a pályázatban nyert eszközök segítségével interaktív, szemléltető, színes órákat tarthattunk.


SZAKMAI NAP

Helyszín: Hanyi-menti Általános iskola (3371 Átány, Szabadság út 2-8.)
Dátum: 2020. február 14.
Időtartam: 14:00 – 16:30

PROGRAM:
14:00-14:15 Köszöntő (Borbély András az Egri Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese)
14:15 – 15:00 LEGO® StoryStarter (Sike Zoltán az Eszterházy Károly Egyetem Alkalmazott Informatika Tanszék munkatársa)
15:00 - 15:30 Plickers, a formatív értékelő rendszer (Pap Zoltán az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet tanára)
15:30 – 16:00 Socrative alkalmazás bemutatása (Vajda Krisztián az Eszterházy Károly Egyetem Informatikai Intézetének munkatársa)
16:00 – 16:30 Kötetlen beszélgetés Megjelenésére feltétlen számítunk!